EUROLAM ujedno ima vlastitu proizvodnju furnirane rubne trake, te uslugu širinskog i dužinskog spajanja furnira. Sa povećanjem proizvodnog programa dolazi do potrebe, kako za povećanjem broja zaposlenih, tako i za modernizacijom opreme i proširenjem proizvodnih objekata koji su u planu. Sljediv rast iz godine u godinu daje snažnu financijsku platformu na kojoj se nastavlja rast poslovanja kroz razna ulaganja u izgradnju infrastrukture koja omogućava značajno povećanje ponude proizvoda i dodatno poboljšanje vrijednosti usluga korisnicima. Proizvodnja je opremljena novim specijaliziranim strojevima kako bi artikli iz vlastite proizvodnje zadovoljavali i najstrože standarde. EUROLAM koristi drvo certificirano FSC-om te radi s etičkim dobavljačima drugih sirovina iz održivih izvora.

FSC® certifikat FSC-C120239 Šifra certifikata TUEV-CoC-000523

Cilj FSC /Forest Stewardship Council®/ organizacije je promoviranje odgovornog upravljanja svjetskim šumama. Jedan od zadataka FSC organizacije je uspostava normi čijom primjenom se osigurava promicanje ekološki odgovornog, društveno korisnog i ekonomski održivog gospodarenja svjetskim šumskim resursima. Uz pomoć podizanja ekološke svijesti potrošača nastoji se potaknuti trajno gospodarenje šumama.

FSC CoC /Chain of Custody/ certifikacija predstavlja potvrđivanje lanca brige za održivi razvoj svjetskih šumskih resursa, šumskih ekosustava, a time i ekološke ravnoteže. Lanac brige prati FSC certificirani materijal kroz proizvodni proces od šume do potrošača uključujući sve međustadije i svi vlasnici u proizvodnom lancu moraju biti nositelji FSC certifikata da bi se u konačnici finalni proizvod mogao označiti propisanim FSC oznakama. Takve oznake predstavljaju poveznicu između odgovorne proizvodnje i potrošnje odnosno omogućuju potrošačima da donesu odluku o društveno-ekološki odgovornoj kupnji. Proizvodi koji nose FSC znak imaju sljedivost jer FSC CoC zahtijeva sljedivost dokumentacije od početka proizvodnje sirovine do izrade, odnosno isporuke gotovog proizvoda klijentu, što podrazumijeva da svi uključeni u lancu proizvodnje moraju biti nositelji FSC certifikata.

Od početka tvrtka se bavi proizvodnjom rubnih traka od furnira za namještaj i u toj proizvodnji imamo veliko iskustvo i znanje. Rubne trake možemo proizvoditi iz bilo koje vrste prirodnog i fineline furnira od debljine 0,6 mm do 1 mm. Proizvodimo rubne trake koje se lijepe na bočnu stranu iverice ili panel ploče koja je furnirana, na „faltz“ od vratnih krila, kojom se oblažu parket lajsne, dovratnici za vrata, pokrovne lajsne itd.