Vaša privatnost nam je važna. Želimo da se kod nas osjećate sigurno te postupamo u skladu s tim i zakonskim propisima o zaštiti osobnih podataka, posebno novoj europskoj Općoj uredbi o zaštiti podataka koja je stupila na snagu 25. svibnja 2018. U nastavku Vas informiramo o tome u koje svrhe prikupljamo i koristimo Vaše osobne podatke te kako te postupke možete nadzirati i ostvarivati svoja prava.

Naziv i kontakt podaci voditelja obrade
Odgovornost za obradu osobnih podataka kupaca Eurolam d.o.o. snosi: Eurolam d.o.o. za proizvodnju, trgovinu i poslovne usluge, Voćarska 6b, Rakitje, 10437 Zagreb, Hrvatska.

E-pošta: [email protected]

Kao kupac ili zaposlenik imate pravo dobiti informacije o postupanju s Vašim osobnim podacima i uputiti zahtjeve za ostvarenje Vaših prava.

Za osnovne informacije ili brze ispravke možete kontaktirati našu Službu za korisnike telefonom ili e- poštom. Za sva druga pitanja ili zahtjeve u svezi Vaših osobnih podataka, molimo kontaktirajte našeg povjerenika za zaštitu podataka na adresi: [email protected]

Svrhe i pravna osnova obrade podataka
Možete biti sigurni: Vaše osobne podatke koristimo isključivo u svrhu ispunjenja Vaših zahtjeva, sklapanja i izvršenja ugovora i za vlastitu uporabu. Obrada se izvodi u skladu s EU Općom uredbom o zaštiti podataka i hrvatskim zakonima i propisima.

Vaše osobne podatke obrađujemo kada postavite neki upit, zatražite ponudu ili sklopite ugovor (kupnja, narudžba, usluge, montaže, newsletter profil) preko e-maila, telefona ili u prodajnom centru. Ovisno o vrsti zahtjeva ili ugovora, radi se o sljedećim podacima:

 • Ime i prezime
 • Adresa
 • OIB
 • Adresa e-pošte
 • Broj telefona / faksa
 • Roba / usluga
 • Bankovni podaci

Ove podatke spremamo i obrađujemo u našim sustavima u svrhu sklapanja ili izvršenja ugovora s Vama, kao i za ostvarenje vlastitih legitimnih interesa za poboljšanje poslovanja. Podaci su dostupni djelatnicima kojima su nužni za obavljanje posla. Za sklapanje ugovora potrebni su minimalno ime, prezime i adresa, e- adresa za potvrdu narudžbe i adresa dostave za isporuku Vaše narudžbe. Ovisno o načinu plaćanja, obrađujemo i bankovne podatke. Bez ovih podataka nije moguće ispunjenje ugovora.

Ako ste registrirani kupac (obrtnici, tvrtke, redovni kupci itd.) u našem sustavu blagajničkog poslovanja, Vaši podaci su pohranjeni u centralnu bazu kupaca i dostupni u svim prodajnim centrima kako bismo Vam omogućili uplate po ponudama i izdavanje R1 računa. Ovisno o ugovorima i uslugama i drugi Vaši podaci mogu biti dostupni ili razmijenjeni u našim prodajnim centrima i korisničkoj podršci.

Vođenje baze podataka Eurolam d.o.o. kupaca zasniva se na ostvarenju legitimnih interesa i olakšava nam ispunjenje zakonskih obveza za točnost i prenosivost osobnih podataka. Pritom smo uzeli u obzir i Vaše interese, jer kroz razmjenu i dostupnost podataka u našim poslovnicama, omogućili smo Vam:

Reklamacije i povrate u našim poslovnicama

Zamjenu robe u sklopu jamstva u našim poslovnicama

Razne načine plaćanja u našim poslovnicama

Naša korisnička podrška stoji Vam na raspolaganju za sve upite i reklamacije, kao i za informacije i savjete pri kupnji.

Dostava naručenih proizvoda
Osobne podatke kontakt osobe za isporuku, tj. ime i prezime, adresu isporuke i broj telefona, koje smo dobili od Vas potvrdom narudžbe, dajemo našem partneru za logistiku kako bismo pripremili proizvode iz Vaše narudžbe i dostavili ih na adresu prema Vašem zahtjevu. Poslovni partneri ovlašteni su te podatke koristiti i kontaktirati Vas isključivo u svrhu isporuke pojedinačnih pošiljki.

Primatelji osobnih podataka
U zakonski dozvoljenim okvirima i ovisno o vrsti obrade, Vaše podatke dostavljamo sljedećim partnerima:

Dostavne službe, špediteri, poštanske službe

IT partneri u okviru podrške i održavanja softwarea

Davatelji softverskih usluga u oblaku

Davatelji usluga naplate i banke

Dobavljači i izvođači radova

Razdoblje u kojem će osobni podaci biti pohranjeni
Vaše podatke čuvamo toliko dugo dok postoji svrha za čuvanje i obradu:

Ugovori i dokumentacija: 10 godina

Rezervacije i narudžbe: 2 godine

Pravna dokumentacija: 6 godina

Bankovni podaci korisnika: do raskida ugovora

Zahtjevi za odštetu: 10 godina

Ako za neku vrstu podataka, koji su potrebni za izvršenje kupoprodajnog ugovora, postoji porezna obveza, razdoblje čuvanja se proširuje na 10 godina i u tom razdoblju je obrada tih podataka ograničena.

Razdoblje čuvanja počinje krajem kalendarske godine u kojoj je kupoprodajni ugovor ispunjen.

Prava ispitanika
Vezano na prikupljanje i obradu Vaših osobnih podataka, imate sljedeća prava koja smo Vam dužni osigurati:

 • Pravo na pristup
 • Pravo na ispravak
 • Pravo na brisanje
 • Pravo na ograničenje obrade
 • Prenosivost podataka
 • Pravo na prigovor
 • Podnošenje pritužbe nadzornom tijelu
 • Pravo na pristup

Imate pravo dobiti od nas potvrdu obrađuju li se Vaši osobni podaci te ako se obrađuju, pristup osobnim podacima i sljedećim informacijama: svrsi obrade, kategorijama osobnih podataka o kojima je riječ, primateljima osobnih podataka te ostala prava koja su gore navedena. Ako se podaci prenose i obrađuju izvan EU, imate pravo na informaciju o posebnim zaštitnim mjerama. Kada je to moguće, možete dobiti kopiju osobnih podataka koji se obrađuju.

Pravo na ispravak
Imate pravo ima pravo ishoditi od nas ispravak, bez nepotrebnog odgađanja, netočnih osobnih podataka koji se na Vas odnose. Uzimajući u obzir svrhe obrade, imate pravo dopuniti nepotpune osobne podatke, među ostalim i davanjem dodatne izjave.

Pravo na prigovor
Ako se obrada osobnih podataka zasniva na ostvarenju naših legitimnih interesa, imate pravo na temelju svoje posebne situacije u svakom trenutku uložiti prigovor na obradu osobnih podataka koji se odnose na Vas. Ako uložite takav prigovor, nećemo više obrađivati Vaše osobne podatke, osim ako dokažemo da postoje uvjerljivi legitimni razlozi za obradu koji nadilaze interese, prava i slobode ispitanika ili radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva.

Kontakti: kako možete ostvarivati svoja prava

Molimo kontaktirajte naše povjerenike za zaštitu podataka na adresi: [email protected]
Vaše upite i zahtjeve obradit ćemo bez nepotrebnog odgađanja i u skladu s zakonskim obvezama te ćemo Vas informirati o mjerama koje smo poduzeli.

Dopune i izmjene
Ova izjava o zaštiti podataka može se povremeno mijenjati kako bi se uskladila s stvarnim stanjem i zakonskim propisima. Stoga Vam preporučujemo redovnu provjeru ovih uputa kako biste imali najnovije informacije.

Linkovi (poveznice) na druge internetske stranice
Naša online ponuda sadrži linkove na druge internetske stranice. Ove napomene o zaštiti podataka odnose se samo na naše internetske stranice. Molimo vas da uzmete u obzir odredbe o zaštiti osobnih podataka na povezanim stranicama. Za sadržaje trećih koji se preko linkova mogu koristiti i koji su posebno označeni, ne preuzimamo odgovornost niti su ti sadržaji naše vlasništvo. Za ilegalne, pogrešne ili nepotpune sadržaje te za štete koje nastanu korištenjem ili nekorištenjem informacija odgovoran je isključivo vlasnik internetske strane s kojom ste povezani.

Kolačići i web analitika
Na našem web mjestu upotrebljavamo kolačiće kako bismo omogućili pojedine tehničke značajke i tako Vam osigurali pozitivno korisničko iskustvo. Koristimo se i kolačićima koji nam omogućuju web analitiku, tj. analizu uporabe naših stranica, koju izvodimo kako bismo poboljšali kvalitetu i sadržaj ponuđenih usluga. 

Kako bi posjećivanje naše internetske stranice bilo što ugodnije, ova stranica mora na Vaše računalo spremiti malenu količinu informacija, tzv. kolačića (eng. cookies). Kolačići, između ostalog, služe da bi web stranica radila optimalno te kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja stranice u svrhu poboljšavanja Vašega iskustva pregledavanja. Korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranje kolačića je moguće, nakon čega ćete i dalje moći pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti neće Vam biti dostupne. Što je kolačić? Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo, tablet ili mobitel, koja može biti dostavljena neposredno od strane web stranice koju posjetite (kolačići od prve strane) ili u suradnji i za potrebe web stranice koju posjetite od treće strane (kolačići treće strane).

Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su npr. preferirani jezik ili slične postavke. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu, internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Kolačići mogu spremati širok raspon informacija, uključujući i dio osobnih informacija. Te informacije mogu biti spremljene jedino ukoliko Vi to omogućite - web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koje im niste dali te ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Korištenje kolačića 

www.eurolam.hr koristi kolačiće kako bi omogućili bolje korisničko iskustvo.

Kada koristite našu internetsku stranicu možete također zaprimiti kolačić „treće strane“. www.eurolam.hr upotrebljava kolačiće u svrhu praćenja statističke posjećenosti web stranice radi dobivanja nužnih informacija o uspješnosti web stranice i pri tom također koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics. www.eurolam.hr također upotrebljava kolačiće u svrhu oglašavanja proizvoda/usluga poduzeća Eurolam d.o.o. i to na samoj web stranici, na prikazivačkim mrežama i kroz korištenje ponovnog marketinga na usluzi Google Analytics. Upotrebom kolačića dobavljači treće strane (uključujući i Google), u suradnji sa poduzećem Eurolam d.o.o., prikazuju oglase poduzeća Eurolam d.o.o., na web-lokacijama na cijelom internetu.

Posebno ističemo da možete isključiti usluge Google Analytics za oglašavanje na prikazivačkoj mreži i prilagoditi oglase za Google prikazivačku mrežu pomoću alata Upravitelj postavki oglasa (http://www.google.com/settings/ads). Također, u svrhu planiranja objava sadržaja primjerenih Vašim interesima i budućih marketinških kampanja koristimo alat Google Analytics Demographics and Interest Reporting gdje možemo upotrebljavati podatke iz Googleova oglašavanja na temelju interesa ili podataka o publici treće strane (npr. dob, spol i interesi) na usluzi Google Analytics. Detaljne informacije treće strane o ovoj usluzi, kao i o mogućnostima korisnika da reguliraju postavke kolačića koji su za to nužni, dostupne su na: http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html.

Društvene mreže također mogu postavljati kolačiće na Vaše računalo. To se događa na web stranicama koje Vam omogućavaju prijavu i registraciju preko računa društvenih mreža te ukoliko dijelite sadržaj web stranice na društvenim mrežama (npr. putem „Like“ gumba). Konkretni utjecaj na Vašu privatnost će se razlikovati od društvene mreže do društvenu mreže te ovisi o postavkama privatnosti koje ste izabrali na tim mrežama.

Kako upravljati ovim kolačićima možete saznati na njihovim web stranicama. Kako onemogućiti kolačiće? Ukoliko želite možete onemogućiti spremanje kolačića na Vaše računalo, no blokiranje svih kolačića moglo bi imati negativan učinak na korištenje mnogih internetskih stranica, pa tako i ove. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u Vašem internetskome pregledniku. Želite li izbrisati ili onemogućiti kolačiće na svojem računalu potrebno je ažurirati postavke svojeg internetskog preglednika (informacije o načinu brisanja i onemogućavanja kolačića potražite na svojem pregledniku odabirom izbornika za pomoć). Dodatne informacija oko isključivanja kolačića Trenutno postoji nekoliko web-stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise. Više se možete informirati na sljedećim web adresama:

Za obradu ovih podataka u analitičke svrhe koristimo uslugu Google Analytics u oblaku. Sukladno ugovoru s nama i svom članstvu u "Privacy shield" programu suradnje između EU i SAD Google ne koristi ove podatke ni u koje druge svrhe i poduzima tehničke i organizacijske mjere zaštite. Davatelj usluge je:

Google LLC
1600 Amphitheatre Pkwy Mountain View, California 94043

EUROLAM.HR newsletter i upotreba osobnih podataka za marketing
Vaše podatke koristimo samo za vlastiti marketing, Kako biste se prijavili za naš Newsletter dovoljno je samo dati nam adresu e-pošte na koju želite primati Newsletter. Obrada ovih podataka i isporuka newslettera zasniva se na ostvarenju legitimnih interesa Eurolam d.o.o. U načelu, newsletter šaljemo korisnicima koji su se za njega prijavili, iznimno možemo poslati bitne informacije i napomene o promjenama u našem poslovanju i odnosu s Vama kao korisnikom naših usluga svim našim kupcima. U svakom trenutku možete odjaviti naš Newsletter sukladno uputama koje ćete dobiti e-poštom nakon prijave, kao i na svakom Newsletteru.

Za upravljanje prijavama i isporukama newslettera Eurolam d.o.o. koristi Mailchimp platformu i usluge tvrtke "The Rocket Science Group, LLC" iz Sjedinjenih Američkih Država, koja je sukladno ugovoru s Eurolam d.o.o. izvršitelj obrade te postupa isključivo po našem nalogu i poduzima sve potrebne mjere za zaštitu podataka sukladno svom članstvu u "Privacy shield" programu suradnje između EU i SAD. Davatelj usluge je:

The Rocket Science Group LLC

675 Ponce De Leon Ave NE, Suite 500 Atlanta, Georgia 30308, USA

Relevantni pravni okvir
Zajedno s našim poslovnim i internim računalnim sustavima, ova je web stranica osmišljena u skladu sa sljedećim nacionalnim i međunarodnim zakonima vezanim uz zaštitu podataka i privatnost korisnika:

 •  Direktiva EU o zaštiti podataka (DPD)
 •  Zakon o zaštiti potrošača
 •  Zakon o zaštiti osobnih podataka
 •  Opća uredba o zaštiti podataka EU (GDPR)